gyakran ismételt kérdések

BORKÉSZÍTÉS
Nekem részt kell vennem a borkészítésben? Részt vehetek benne?
Fogászati áraink
Csak ahogy jól esik! Célunk alapvetően az, hogy minden terhet levegyünk bortulajdonosaink válláról, és csak a borkészítés kellemes részeit hagyjuk meg nekik. Ugyanakkor szervezett pincelátogatásainkon és éves közös örömszüretünkön lehetőséget adunk arra, hogy klubtagjaink gumicsizmát húzzanak és metszőollót fogjanak, ha kedvük tartja.

Ezen felül ügyfeleinket az év folyamán folyamatosan informáljuk a szőlők és a készülő tételek állapotáról zárt online felületünkön. Az intenzív szüreti időszakban online streamen is nyomon követhetik a borospincénkben zajló munkákat.

Sikkes bohém nevű csomagunk előfizetőinek lehetőségük van arra, hogy boraikat a saját ízlésükre formálják főborászunk segítségével, rendszeres konzultációk alkalmával.
Mi a legkisebb mennyiség (palackszám), amit megrendelhetek klubtagként?
Fogászati áraink
Legkisebb csomagunk a Hippi Bohém csomag, amely minimum 150 palack 0,75 literes palackba zárt bor megrendelését tartalmazza. További információkat a Csomagajánlatok menüpont alatt talál.
Mi a legnagyobb mennyiség (palackszám), amit megrendelhetek klubtagként?
Fogászati áraink
Harminchektárnyi termőterületünk lehetőséget ad arra, hogy akár évi több ezer palack jó ivású bort kínáljunk ügyfeleinknek. Ugyanakkor legkiválóbb tételeink, a dűlőszelektált prémium borok, valamint a tokaji borkülönlegességek érthető okokból csak limitiált mennyiségben elérhetők. Az is előfordulhat, hogy egy bizonyos kevésbé szerencsés évjárat nem ad lehetőséget egyes tételek, például szamorodni vagy aszú készítésére.

Limitált mennyiségben készülő borainkhoz partnereink jelentkezési és szerződési sorrendben tudnak hozzáférni.
Ki készíti a borokat?
Fogászati áraink
Eklektikus bohém és Sikkes bohém nevű csomagunk lehetőséget ad arra, hogy klubtagunk bora a neki tetsző palackba kerüljön.

Javasoljuk ugyanakkor a tokaji hagyományok követését, így a száraz, félszáraz és félédes tételek számára a 0,75 liter űrtartalmú palackok használatát, az édes borok esetében pedig a 0,5 liter űrtartalmú palackokat. Gyöngyözőbor megrendelése esetén a kiválasztott palacknak a nyomásállóság követelményeinek is meg kell felelnie.

Csomagáraink a Tokaj Antik, bordói vagy burgundi típusú üvegpalackokat tartalmazzák. Ettől eltérő üvegtípus választása esetén előfordulhat, hogy a költségtöbbletet az ügyfélre terheljük.

A palackzárási technológia az Eklektikus bohém és Sikkes bohém csomagok esetében szintén szabadon választható. A csomagár a hagyományos csavarzárat valamint parafadugót tartalmazza. Ettől eltérő zárási technológia és eszköz választása esetén előfordulhat, hogy az költségtöbbletet az ügyfélre terheljük.
Lehet teljesen egyedi borcímkém? Azt írhatok a boromra, amit csak szeretnék?
Fogászati áraink
A palackokra kerülő címkét a MyWine Club grafikusa által elkészített sablonokból lehet kiválasztani és személyre szabni. Amennyiben partnerünk teljesen egyedi címkét szeretne, úgy a címke grafikai követelményeknek megfelelő, nyomdakész tervének leadásáért ő felel, és az esetlegesen fellépő extra nyomdaköltségek őt terhelik.

Klubtagjaink vállalják, hogy minden, a MyWine-nál készült boron megjelenik a MyWine Club egyszerűsített logója, az oválisban elhelyezett MW betűpár.

Ezen felül a kereskedelmi forgalomba kerülő borokon bizonyos információk feltüntetésére, illetve annak módjára szigorú szabályok vonatkoznak. (Például űrtartalom, alkoholtartalom, szulfittartalom, palackozó cég neve és helye.) A forgalomba nem kerülő borokon ezek jelölése nem kötelező.
Dűlőszelektált tételem is lehet? A dűlőt is én választhatom ki?
Fogászati áraink
Sikkes bohém csomagunk kiválasztása esetén partnerünk számára dűlőszelektált tételek készítését is vállaljuk. A dűlők kiválasztására és a mennyiség meghatározására az évjárat és a korábban beérkezett megrendelések függvényében van mód.
Mely dűlők közül választhatok? Mit kell tudni ezekről?
Fogászati áraink
A Bártfai, a Palánta, valamint a Kis-Hasznos dűlőink kiválóan alkalmasak magas minőségű, különleges tokaji borok, száraz furmint és hárslevelű készítésére.

A Bártfai dűlő nevét Bártfa város birtokaként kapta, korábban ezt a részt Felső-Tökösmálynak nevezték, hiszen a mai Tökösmály fölött található. Nagyon köves, riolitos, keleti fekvésű terület, összesen fél hektár.

A Hasznos tállyai szőlőhegy nevének eredete a termékenységet jelölő régi magyar haszon szóra vezethető vissza, vagyis kiváló termőhelye miatt kapta a Hasznos nevet. A 15. század utolsó harmadában a kassai polgárok voltak a legnagyobb birtokosai a szőlőhegynek. 1467-ben említik először, amikor a kassai Szathmáry, Kakukk és Lambacher családok Tállyán a Hasznoson (Haznos) vásároltak szőlőbirtokokat. A középkorban birtokos volt még a Szapolyai család, valamint az abaújszántói Gyümölcsoltó Boldogasszony- és a tállyai Szent László-plébánia. A 15−16. század fordulóján a Hasznos felaprózódott és szőlőrészekre vált, ekkortól találkozunk a dokumentumokban a Kis- és a Nagy-Hasznos szőlőkkel. Szathmáry György (1457−1524) esztergomi érsek 1522-ben a Hasznoson fekvő szőlőjét Kassa városára hagyta, ekkortól különbözettek meg Kassai-Hasznos nevű területet is.

A Palánta dűlő: 2016-ban telepített ültetvény, mely egy kis részén megőrzésre kerültek a 70-es években telepített szőlőtőkék. Teljes egészében furmint fajták találhatóak benne. Összesen 2,7 hektár.
Lehet saját aszú borom vagy szamorodnim is?
Fogászati áraink
Sikkes bohém csomagunk kiválasztása esetén partnerünk számára azon borok is elérhetővé válnak, amely Tokaj-Hegyalja világraszóló hírnevét adják, vagyis a természetesen édes borok.

Kései szüretelésű bor minden évjáratban elérhető. Szamorodnit és aszút azonban csak az aszúsodásra alkalmas évjáratokban készítünk. Az, hogy egy évjárat alkalmas lesz-e aszú vagy szamorodni készítésére, kizárólag a szüret ideje alatt mondható meg teljes biztonsággal.

Azok számára, akik magas minőségű édes tokaji borokra vágynak, a tállyai Oroszlános Borbirtok készleteit ajánljuk.
Mit jelent a „teljeskörű technológiai ráhatás”? Valóban úgy készülhet el a borom, ahogy csak szeretném?
Fogászati áraink
Sikkes bohém csomagunk kiválasztása esetén Ön saját igényei szerint alakíthatja borai stílusát, karakterét, borászunk iránymutatása mellett. További részletek kapcsán keressen minket bizalommal!
Bio, öko, biodinamikus bort is tudok választani?
Fogászati áraink
A MyWine Clubhoz tartozó szőlőterületek jelenleg konvencionális művelés alatt állnak.
Szállás
Legfeljebb hány éjszakát tölthetek a szálláson évente?
Az, hogy klubtagjaink hány éjszakát tölthetnek ingyenesen a birtokunkon, az általuk megválasztott csomagtól és az általuk megvásárolni tervezett palackmennyiségtől függ. A Hippi bohém-csomag tartalmazza a legkevesebb éjszakát, míg a Sikkes bohém-csomag a legtöbb, a szálláson eltölthető éjszakát. A pontos számot és a felhasználás lehetőségeit – így a hétvégi és hétköznapi alkalmakat, az elő-, csúcs és utószezon alkalmait – a MyWine Clubbal kötött szerződés személyre szabottan tartalmazza.
Ha felhasználtam a csomagomban foglalt összes ingyenes éjszakát, felárért foglalhatok további éjszakákat a Bohemian Retreatben?
Minden vendégünk csak a csomagjának megfelelő mennyiségben tud a szálláson időt tölteni, így tudjuk mindenki számára biztosítani az általunk megálmodott klubélményt. Ugyanakkor a kapacitások függvényében, egyeztetés alapján előfordulhat, hogy további éjszakákon is vendégül tudjuk látni Önt.
Hívhatok vendégeket a szállásra?
Minden, a klubtagjaink számára biztosított vendégéjszaka összesen két főre szól.
KLUBTAGSÁG ÉS SZOLGÁLTATÁSOK
Ahhoz, hogy saját borom legyen, kötelező klubtaggá válnom?
Igen. A célunk az, hogy a MyWine igazi közösségé váljon. Többet szeretnénk adni, mint borokat – a célunk, hogy biztosítjuk a saját borászat élményét mindazok számára, akik erre vágynak. Így csomagjaink minden esetben tartalmazzák a szállás és a klubesemények díját is. Ám, természetesen azok felhasználására, a klub életében való részvételre senkit sem kötelezhetünk.
Mivel jár a klubtagság?
Klubtagjaink számára nyújtott szolgáltatásaink a teljesség igénye nélkül:
 • folyamatos kommunikáció a borásszal, a birtokközponttal, a klubtagokkal - egyedi, zárt kommunikációs csatornák, előre egyeztetett személyes találkozók;
 • elsőbbségi részvételi lehetőség a Club eseményein
  • gasztroesemények neves vendégséffel
  • bor/italkóstoló nemzetközi szakértők vezetésével
  • borvacsora saját (megrendelői) borokra hangolva
  • borászati tanfolyamok
  • kapcsolódó tematikus workshopok
  • események, fókuszban a szivar- és bárkultúra
  • kiállítások
  • felolvasóestek
  • zenei események
 • elsőbbségi vásárlási lehetőség adott évjárat Tokaji borkülönlegességeiből (aszú, szamorodni);
 • garantált szálláshely a birtokközpontban
A klubtagság azonban nem jár részvételi vagy egyéb kötelezettséggel.
Csak magánszemélyként vagy cégként is tudok szerződni?
A MyWine örömmel készít bort éttermek, hotelek és más vállalatok, vállalkozások, munkahelyi közösségek számára is. B2B ügyfeleink ugyanúgy élvezthetik a klubtagság előnyeit, mint azok, akik magánszemélyként adják nekünk bizalmukat.

Kérjük, amennyiben Ön egy cég képviseletében érdeklődik szolgáltatásaink iránt, vegye fel velünk a kapcsolatot a sales@mywine.com emailcímen!
Ha egyszer a klub tagja leszek, mindig is az maradok?
A MyWine Club tagsága minden partnerünk esetében addig aktív, amíg csomagjainkra kötött szerződése érvényes. A lejárt, meg nem hosszabbított szerződések után klubtagjaink passzív státuszt kapnak, és új szerződés aláírásáig a MyWine Alumni tagjai lesznek. Alumni tagként a szálláshoz, a zárt kommunikációs felületekhez, valamint a klubeseményekhez való hozzáférésük korlátozottá válik.