Tokaj-Hegyalja 2002 óta az UNESCO Világörökség része mint történelmi borvidék és kultúrtáj. Ez volt a világ első, 1737 óta eredetvédelemmel rendelkező, zárt borvidéke. Hegyalján ma is 600-700 éves, riolittufába vájt pincelabirintusok vannak a mélyben – ezekben érlelődik a Tokaji borvidék ikonikus bora, a tokaji aszú, amely a világ legkomplexebb édes bora, és világszerte az egyik legismertebb hungaricum –, a borvidék legnagyobb pincelabirintusa pedig Tállyán található.
HOL TALÁLHATÓ?
é. sz. 48° 14′ 010″, k. h. 21° 13′ 33″

A táj

Tokaji borvidék, Tállya

Misztikus hely Tállya, az álmos, párezer lelkes falu, amely egyes mérések szerint Európa mértani középpontjában fekszik. Vallon telepesek alapították a 13. században, a 18. században pedig már Zemplén vármegye legnépesebb és legnagyobb szőlőterülettel rendelkező mezővárosa volt.

Tállya épített és szellemi örökségének megalapozásában meghatározó szerepet töltött be a Rákóczi család, itt keresztelték meg Kossuth Lajost, itt élt egykor Lavotta János hegedűművész, és az itt élőkről mintázta Mikszáth Kálmán a Különös házasság című regényének figuráit.

SZŐLŐFAJTÁK

A falut ölelő történelmi dűlőkben teremnek a My Wine Club szőlői is: a Hasznos, a Vár, a Pipiske, a Palánta és a Sípos akár 150 éves tőkéin.

Minden részletre odafigyelünk: furmintunkat, hárslevelűnket és sárgamuskotályunkat magunk gondozzuk, borainkat magunk dolgozzuk fel. Könnyed, friss, divatos karakterű boraink, gyöngyözőborunk és pezsgőnk mellett a tradicionális kései szüretelésű tételek, valamint az arra alkalmas évjáratokban szamorodni és aszú is megtalálhatók szortimentünkben.
És ha velünk tart, az Ön szortimentjében is.

CSOMAGAJÁNLATOK
Ez nem csak egy borászat. Nem is egy klasszikus borklub. Főleg nem átlagos szálláshely. A MyWine Club valami olyat kínál, amit még senki. Önmegvalósítást, kapcsolódást, értékteremtést ígér, egyedi megoldásokkal.
A MyWine Club modern tállyai borospincéjében a legkorszerűbb technológia és nagy szakmai tapasztalat által készülnek Tokaji borvidéki borok, kifejezetten az Ön elvárásai alapján.

Legyen egy saját borbirtoka, élvezze javait és lehetőségeit, de a kockázatot, a munkát és a felelősséget hagyja meg másnak.

SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓ